Video ATENTAT cu maşină-capcană, la Cairo: Şase poliţişti au fost răniţi. O clădire a Securităţii, avariată. Atentatul, revendicat de o grupare afiliată Statului Islamic - VIDEO

Şase poliţişti au fost răniţi joi dimineaţă, la Cairo, într-un atentat cu maşină-capcană care a vizat o clădire a serviciilor de securitate, situată în suburbia nordică Shubra al-Kheima, a anunţat Ministerul egiptean de Interne, citat de DPA în pagina electronică.

624 afișări

UPDATE 16:01 - O grupare teroristă afiliată organizaţiei Stat Islamic a revendicat atentatul cu bombă de la Cairo

O grupare teroristă din Egipt afiliată organizaţiei radicale Stat Islamic a revendicat atentatul cu bombă de la Cairo de joi, în care au fost rănite 29 de persoane, dintre care şase poliţişti, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Potrivit unui mesaj postat pe contul de Twitter de către susţinători ai grupării, organizaţia radicală Provincia Sinai, afiliată organizaţiei teroriste Stat Islamic, ar fi responsabilă de comiterea atacului de joi dimineaţă asupra unei clădiri în care se afla sediul agenţiei naţionale de securitate şi asupra unui tribunal, dintr-o suburbie a capitalei Cairo, atac soldat cu rănirea a 29 de persoane, printre care şi şase poliţişti.

Atentatul cu bombă ar fi fost o răzbunare pentru executarea de către autorităţile egiptene a şase membri ai grupării Provincia Sinai acuzaţi de comiterea unui atac în nordul capitalei Egiptului, Cairo, în 2014.

"Să le spunem renegaţilor poliţiei şi armatei, susţinătorii evreilor, că suntem oameni care nu uită să se răzbune", se precizează în mesajul postat.

În luna mai, autorităţile egiptene au executat şase membri ai grupării Provincia Sinai pentru atacul comis asupra militarilor în apropiere de Cairo în 2014. Ei au fost găsiţi vinovaţi de moartea a doi militari în oraşul Arab Sharkas, situat la nord de Cairo. Organizaţia Provincia Sinai a ucis sute de membri ai armatei şi ai poliţiei egipetene după ce preşedintele Mohamed Mursi a fost înlăturat de la conducerea ţării în 2013. Organizaţia radicală Provincia Sinai, care a jurat loialitate faţă de gruparea teroristă Stat Islamic, este responsabilă de producerea celor mai multe atacuri din ţară.

În comentariile de pe Twitter, a fost indicat locul exploziei care a avariat faţada clădirii în care se afla sediul agenţiei naţionale de securitate.

Atacatorul a parcat maşina lângă o clădire a Securităţii Naţionale, după care a fugit cu o motocicletă care îl urma, a precizat ministerul.

Ulterior, Ministerul Sănătăţii a anunţat într-un comunicat citat de ziarul al-Ahram că în total au fost rănite 29 de persoane, dintre care 27 au suferit răni minore.

Explozia, care a putut fi auzită în întreg oraşul, a avariat faţada clădirii, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea de stat.

Ministerul de Interne a afirmat că zona este verificată minuţios, iar autorităţile depun eforturi pentru a-i prinde pe autorii atacului.

Forţele de securitate egiptene au fost vizate în mod repetat de militanţii islamişti. Atacurile s-au extins din Peninsula Sinai spre Cairo după ce armata l-a înlăturat de la putere pe preşedintele islamist Mohammed Morsi, la jumătatea anului 2013.

Autorităţile acuză adesea mişcarea Fraţii Musulmani a lui Morsi de comiterea unor acte de terorism în Egipt, însă organizaţia islamistă susţine că desfăşoară doar proteste paşnice.

Securitatea Naţională, poliţia secretă egipteană, a jucat un rol important în acţiunile de combatere a mişcării islamiste, care au vizat mii de activişti. Sute de membri a grupării au fost de asemenea ucişi în confruntări cu poliţia, inclusiv în cursul protestelor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici