ATENTATUL din Bangladesh: Autorităţile neagă implicarea reţetei Stat Islamic în atac

Teroriştii care au ucis 20 de civili, în principal străini, în atacul din Bangladesh aparţineau unui grup din această ţară şi nu organizaţiei Stat Islamic, relatează Le Point, în pagina electronică, citând afirmaţii ale ministrului de Interne.

1067 afișări
Imaginea articolului ATENTATUL din Bangladesh: Autorităţile neagă implicarea reţetei Stat Islamic în atac

A: din Bangladesh: Autorităţile neagă implicarea reţetei Stat Islamic în atac

"Ei sunt membri ai grupării Jamaat-ul-Mujahideen din Bangladesh", a insistat ministrul Asaduzzaman Khan. Potivit acestuia, ei nu au nicio legătură cu Stat Islamic.

Reţeaua Stat Islamic a revendicat luarea de ostatici, care s-a soldat cu moartea a 20 de persoane, şi anume a 9 italieni, 7 japonezi, un american, un indian şi doi poliţişti.

Guvernul din Bangladesh neagă prezenţa oricărui grup terorist internaţional în această ţară, mai ales a reţelei Stat Islamic.

Pe de altă parte, analiştii estimează că Bangladeshul nu vrea să recunoască existenţa organizaţiilor teroriste precum Stat Islamic sau Al-Qaida pe teritoriul său de teama de a nu speria invetsitorii.

Poliţia a difuzat numele şi fotografiile celor şase atactori care au fost ucişi în cadrul operaţiunii de sâmbătă. Un al şaptelea, care a fost arestat, este interogat de serviciile de informaţii.

Khan a dat asigurări că toţi atacatorii aveau studii universitare şi proveneau din familii înstărite.

Poliţia din Bangladesh a anunţat, la rândul său, că cei şapte militanţi care au ucis 20 de persoane în restaurantul din Dhaka erau cetăţeni ai acestei ţări şi că autorităţile au încercat anterior să aresteze cinci dintre ei, potrivit Reuters online.

Cu toate acestea, inspectorul general adjunct al Poliţiei, Shahidur Rahman, a declarat pentru agenţia citată că autorităţile investighează orice legătură dintre atacatori şi grupările transnaţionale precum Stat Islamic sau Al-Qaida.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici