Austria a propus închiderea şi amendarea refugiaţilor care mint în privinţa naţionalităţii

Solicitanţii de azil care au minţit autorităţile austriece în legătură cu adevărata lor naţionalitate ar putea risca să meargă la închisoare sau să primească o amendă, conform unei legi propuse în Austria, informează site-ul ziarului The Independent.

440 afișări
Imaginea articolului Austria a propus închiderea şi amendarea refugiaţilor care mint în privinţa naţionalităţii

Austria a propus închiderea şi amendarea refugiaţilor care mint în privinţa naţionalităţii (Imagine: Hepta / Medifax Foto)

În Austria a fost propus un proiect de legislaţie care ar putea conduce la închiderea până la trei săptămâni sau amendarea cu 4.200 de euro a refugiaţilor care nu au dezvăluit adevărata lor naţionalitate.

Aceasta este una dintre încercările statului austriac de a descuraja imigranţii să se stabilească pe teritoriul ţării.

Din cauza prioritizării solicitărilor de azil a cetăţenilor sirieni, în faţa altor naţionalităţi, numeroşi imigranţi, inclusiv afgani, nu sunt oneşti în legătură cu locul de provenienţă, aceştia având speranţa că vor câştiga în felul acesta protecţia Europei.

Austria este însă unul dintre statele care tind spre înăsprirea legilor anti-imigranţi, în mijlocul creşterii fluxul de refugiaţi.

Partidul lui Norbert Hofer, candidatul de extremă-dreaptă a pierdut în cadrul alegerilor prezidenţiale, dar este susţinut de 33% din populaţia austriacă, conform sondajelor de opinie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici