Autorităţile SUA l-au plasat pe unul dintre fiii lui Osama bin Laden pe lista neagră pentru terorism

Hamza bin Laden, unul dintre fiii fostului lider al-Qaida, Osama bin Laden, a fost inclus de autorităţile de la Washington pe lista neagră pentru terorişti internaţionali, a a anunţat Departamentul de Stat, scrie site-ul cotidianului The Independent.

1014 afișări
Imaginea articolului Autorităţile SUA l-au plasat pe unul dintre fiii lui Osama bin Laden pe lista neagră pentru terorism

Autorităţile SUA l-au plasat pe unul dintre fiii lui Osama bin Laden pe lista neagră pentru terorism (Imagine: independent.co.uk)

Alături de Hamza bin Laden, pe lista a mai fost inclus şi Ibrahim al-Banna, un lider de rang înalt al filialei Al-Qaida din Peninsula Arabă. Măsură are drept scop să prevină accesul celor doi la sistemul financiar american.

Hamza bin Laden a fost declarat membru al organizaţiei teroriste de către Ayman al-Zawahiri, liderul Al-Qaida, a mai precizat Departamentul american de Stat.

Mai mult, potrivit lui Bruce Reidel, un analist de la Insitutul Brookings din Washington, Hamza bin Laden este "noua imagine a Al-Qaida" şi "un inamic periculos şi vizibil".

Potrivit autorităţilor americane, orice proprietăţi deţinute de cei doi şi care se află sub jurisdicţie americană urmează să fie îngheţate, iar cetăţenilor americani le este interzis să aibă legături cu aceştia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici