Avioane de vânătoare israeliene au atacat poziţii militare situate la periferia Damascului - surse

Avioane de vânătoare israeliene au atacat, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, poziţii militare situate la periferia oraşului Damasc, vizând o bază iraniană, anunţă surse citate de presa arabă şi israeliană.

19748 afișări
Imaginea articolului Avioane de vânătoare israeliene au atacat poziţii militare situate la periferia Damascului - surse

Avioane de vânătoare israeliene au atacat poziţii militare de la situate la periferia Damascului - surse

Atacul a vizat o bază militară iraniană situată în zona Al-Kiswah, la 15 kilometri sud-vest de Damasc, anunţă Televiziunea publică siriană şi postul Al Jazeera. Potrivit ediţiei de limbă arabă a postului Sky News, avioanele de vânătoare israeliene au tranzitat spaţiul aerian libanez şi au lansat rachete aer-sol spre obiectivul militar situat la periferia capitalei Siriei.

Cotidianul arab Al Qoraish, cu sediul în Londra, a relatat că militari iranieni au fost ucişi ori răniţi în bombardament. De asemenea, au fost afectate şi poziţii militare din Siria aparţinând organizaţiei şiite libaneze Hezbollah. Iranul şi organizaţia Hezbollah oferă susţinere militară Administraţiei Bashar al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste.

Avioanele de vânătoare israeliene au lansat cinci rachete, dar regimul sirian susţine că două proiectile au fost interceptate. "Inamicul israelian a lansat în cursul nopţii mai multe rachete spre obiective militare situate la periferia Damascului, dar sistemele antiaeriene au interceptat două proiectile", a comunicat agenţia oficială de ştiri din Siria, SANA.

Organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a confirmat atacul, precizând că mai multe zone din Damasc au rămas fără electricitate după incident.

Armata israeliană a refuzat să facă vreun comentariu pe tema acestui incident.

Israelul a efectuat în ultimii ani mai multe bombardamente în Siria, avertizând că nu va permite aprovizionarea cu armament iranian a organizaţiei şiite Hezbollah.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici