Barack Obama nu va merge la summitul APEC organizat la începutul lui septembrie în Rusia

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, nu va merge la summitul Asia-Pacific (APEC) organizat la începutul lui septembrie la Vladivostok, în Rusia, a anunţat luni Casa Albă.

230 afișări
Imaginea articolului Barack Obama nu va merge la summitul APEC organizat la începutul lui septembrie în Rusia

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei americane, Jay Carney, a făcut acest anunţ în faţa jurnaliştilor care îl însoţeau pe Obama într-o deplasare la New York, fără a oferi mai multe detalii pentru moment.

Summitul APEC urmează să se desfăşoare la începutul lui septembrie în oraşul Vladivostok, din Extremul Orient rus.

Obama trebuie să participe în aceeaşi perioadă la convenţia prezidenţială care urmează să-l învestească oficial drept candidat al Partidului Democrat la alegerile din 6 noiembrie, când va candida pentru un al doilea mandat de patru ani la conducerea primei puteri mondiale.

Acest anunţ, care era aşteptat, intervine la cinci zile după ce preşedinţia americană a anunţat că noul preşedinte rus, Vladimir Putin, nu va veni la summit-ul G8 prevăzut la sfârşitul săptămânii la reşedinţa prezidenţială americană de la Camp David (Maryland, est).

Predecesorul său şi actual premier, Dmitri Medvedev, va reprezenta Moscova la acest summit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici