Barack Obama va vizita patru state asiatice în aprilie

Preşedintele american Barack Obama va efectua în aprilie vizite în Japonia, Coreea de Sud, Malaezia şi Filipine, în cadrul unui turneu în Asia, a anunţat miercuri Casa Albă.

140 afișări
Imaginea articolului Barack Obama va vizita patru state asiatice în aprilie

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Posibilitatea unui turneu în Asia a fost anunţată încă în noiembrie 2013, de către consilierul prezidenţial american pentru Securitatea naţională, Susan Rice, însă ea nu precizase ce state vor fi vizitate.

În octombrie 2013, Obama a luat decizia de a-şi anula întregul turneu în Asia din cauza crizei bugetare din Statele Unite. Atunci preşedintele american urma să se deplaseze în Indonezia, Brunei, Malaysia şi Filipine.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, Obama intenţionează în cadrul turneului său din aprilie să "contribuie la creşterea investiţiilor diplomatice, economice şi de securitate ale Statelor Unite în ţările din regiunea Asia-Pacific".

Casa Albă nu a precizat data exactă la care va începe acest turneu.

Obama urmează să se întâlnească la Tokyo cu premierul japonez Shinzo Abe, având scopul de a "consolida relaţiile economice", a afirmat Carney.

În Corea de Sud, preşedintele american va discuta cu omologul său sud-coreean despre situaţia din Coreea de Nord, potrivit aceleiaşi surse.

De asemenea, Obama urmează să vorbească cu premierul Malaeziei, Najib Razak, despre progresele înregistrate în domeniile diplomatic, economic şi al Apărăii, iar în Filipine preşedintele american va discuta cu omologul său, Benigno Aquino, despre cooperarea economică şi în domeniul securităţii, a relatat Carney.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici