Bărbatul care a comis atacuri la moscheile din Noua Zeelandă a pledat vinovat la un an după atentate

  • Brenton Tarrant a pledat vinovat pentru atacurile de la două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă
  • La un an după comiterea faptelor, australianul şi-a recunoscut vina
  • Audierea s-a făcut prin videoconferinţă din cauza restricţiilor impuse de COVID-19
852 afișări
Imaginea articolului Bărbatul care a comis atacuri la moscheile din Noua Zeelandă a pledat vinovat la un an după atentate

Bărbatul care a comis atacurile moscheile din Noua Zeelandă a pledat vinovat la un an după atentate

Australianul Brenton Tarrant, în vârstă de 29 de ani, a pledat vinovat pentru uciderea a 51 de persoane şi tentativă de omor a altor 40. De asemenea, el a recunoscut şi acuzaţiile de terorism, scrie BBC News.

După mai multe luni în care a negat acuzaţiile care i se aduc, Tarrant, a pledat vinovat pentru toate capetele de acuzare cu câteva luni înainte să fie trimis în judecată.

Audierile de miercuri au avut loc prin video-conferinţă, având în vedere că Noua Zeelandă este complet închisă din cauza pandemiei de COVID-19.

Tarrant şi avocaţii săi au vorbit cu procurorii şi magistraţii Tribunalului din Christchurch prin legătură video. Un reprezentant al celor două moschei şi al victimelor ucise în atacuri, a primit acordul de a participa la audierile în care bărbatul şi-a recunoscut faptele.

„Este regretabil că restricţiile impuse de COVID-19 au împiedicat ca victimelor şi familiilor lor să fie prezente în sala de judecată atunci când inculpatul a pledat vinovat", a declarat judecătorul Justice Mander.

Pedeapsa pe care o va primi Brenton Tarrant pentru cele 92 de capete de acuzare, urmează să fie prezentată la o dată care nu a fost făcută publică încă.

Brenton Harrison Tarrant, un adept al supremaţiei albe şi autoproclamat „etno-naţionalist”, a comis în luna martie a anului trecut un atac la două moschei din oraşul Christchurch, Noua Zeelandă, împuşcând mortal 51 de persoane şi rănind alte 40.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici