Beijingul a lansat avioane de vânătoare să verifice avioane americane şi japoneze în Zona Aeriană de Identificare

China a lansat de urgenţă, vineri, avioane de vânătoare pentru a supraveghea avioane americane şi japoneze care au pătruns în zona aeriană de identificare (ZAI), a anunţat presa oficială la Beijing.

804 afișări
Imaginea articolului Beijingul a lansat avioane de vânătoare să verifice avioane americane şi japoneze în Zona Aeriană de Identificare

Beijingul a lansat avioane de vânătoare să verifice avioane americane şi japoneze în ZAI (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mai multe avioane de luptă au fost trimise de urgenţă să verifice identitatea" unor avioane americane şi japoneze în zona de identificare a apărării aeriene instituite de către Beijing la sfârşitul săptămânii trecute, a anunţat agenţia China Nouă, citând oficiali din cadrul forţelor aeriene chineze.

Patrula chineză, alcătuită din cel puţin două avioane de vânătoare, a identificat două avioane americane de supraveghere şi zece avioane japoneze, inclusiv un avion de luptă de tip F-15, a precizat Shen.

Misiunea acesteia a constat în supravegherea avioanelor străine în zonă "pe timpul deplasării, identificându-le rapid".

Sâmbăta trecută, autorităţile chineze au instituit în mod unilateral o zonă aeriană de identificare asupra unei mari părţi din Marea Chinei de Est, între Coreea de Sud şi Taiwan, care înglobează un mic arhipelag controlat de Tokyo, Insulele Senkaku, revendicate în mod insistent de către Beijing sub numele Diaoyu.

Presa de stat de la Beijing a îndemnat vineri la o reacţie "fără ezitare" în cazul unei eventuale încălcări de către Japonia a regulilor stabilite pentru acestă zonă.

Statele Unite, Japonia şi Coreea de Sud au refuzat să ţină cont de această zonă aeriană de identificare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici