Benjamin Netanyahu are majoritate în Knesset şi va fi desemnat oficial premier al Israelului

Cel puţin 67 de membri ai Parlamentului israelian, din totalul de 120, au anunţat luni că vor susţine un nou guvern condus de premierul Benjamin Netanyahu, informează Haaretz.

166 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu are majoritate în Knesset şi va fi desemnat oficial premier al Israelului

Benjamin Netanyahu (Imagine: Mediafax Foto/AP)

În afară de parlamentarii partidului său, Likud, Netanyahu va avea susţinerea formaţiunilor Habayit Hayehudi, Shas şi Iudaismul Unit al Torei. În plus, noul guvern de centru-dreapta ar urma să fie susţinut de partidele Israel Beiteinu şi Kulanu.

Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, urmează să îi ofere peste câteva zile lui Benjamin Netanyahu sarcina de formare a viitorului guvern.

Alianţa Uniunea Sionistă (centru-stânga) l-a recomandat pe Isaac Herzog, liderul Partidului Muncii, pentru postul de prim-ministru.

Partidul Likud (dreapta) a obţinut 30 de locuri în Knesset, iar Uniunea Sionistă (centru-stânga) - condusă de liderul Partidului Muncii (stânga), Isaac Herzog, şi de liderul Hatnua (centru-stânga), Tzipi Livni, 24 de locuri.

Lista Arabă Unită (a etnicilor arabi din Israel) s-a clasat pe locul al treilea, cu 13 locuri în Knesset, urmată de formaţiunea laică de centru Yesh Atid, cu 11 locuri, şi de partidul Kulanu (centru), cu 10 locuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici