Berlinul avertizează cetăţenii germani să fie mai atenţi în timpul călătoriilor în Turcia. Care sunt motivele de îngrijorare exprimate de nemţi

Ministerul de Externe al Germaniei a avertizat joi cetăţenii germani să fie mai atenţi pe parcursul călătoriilor în Turcia, citând recente arestări ce au avut loc acolo şi refuzul Ankarei de a garanta acces corpului consular în unele cazuri, încălcând legislaţia internaţională, informează Reuters.

285 afișări
Imaginea articolului Berlinul avertizează cetăţenii germani să fie mai atenţi în timpul călătoriilor în Turcia. Care sunt motivele de îngrijorare exprimate de nemţi

”Oamenii ce călătoresc în Turcia din motive private şi de afaceri sunt rugaţi să fie atenţi şi să se înregistreze la consulatul german şi la ambasadă, chiar şi în cazul vizitelor scurte”, a transmis ministerul.

”Site-urile ministerelor de Externe nu informează în timp util despre reţinerea unor cetăţeni germani şi accesul corpului consular ce nu este garantat tot timpul”, a mai anunţat ministerul de Externe.

Peter Steudtner, un fotograf şi formator pentru drepturile omului în vârstă de 45 de ani, a fost reţinut în timp ce participa la un workshop în Istanbul. Steudtner este cel de-al 23-lea cetăţean german reţinut de către autorităţile turce ca răspuns la încercarea eşuată de lovitură de stat din iulie 2016.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici