Berlinul îşi exprimă "regretul" faţă de votul elveţienilor în favoarea unei limitări a imigraţiei

Ministrului german al Finanţelor, Wolfgang Schäuble, şi-a exprimat duminică seara "regretul" faţă de votul elveţienilor în favoarea introducerii unor cote în privinţa imigraţiei şi a apreciat că această decizie va "crea mai multe dificultăţi" Confederaţiei Elveţiene.

167 afișări
Imaginea articolului Berlinul îşi exprimă "regretul" faţă de votul elveţienilor în favoarea unei limitări a imigraţiei

Berlinul îşi exprimă "regretul" faţă de votul elveţienilor în favoarea unei limitări a imigraţiei

Elveţia "nu se va supăra, dacă voi spune că regretăm această decizie", a afirmat ministrul german, într-un interviu pentru postul public de televiziune ARD.

Potrivit lui Schäuble, "din cauza acestei măsuri, Elveţia riscă să se confrunte cu mai multe dificultăţi în diverse domenii". "Oficialii elveţieni trebuie să fie conştienţi de acest fapt", a subliniat el.

"Aceasta ne arată că acum, într-o perioadă a globalizării, oamenii simt o nelinişte tot mai mare faţă de libertatea completă" de imigrare, a apreciat ministrul german, adăugând că, în opinia sa, "noi trebuie să abordăm cu seriozitate această problemă".

Elveţienii au aprobat cu 50,3 la sută o limitare a imigraţiei, mai ales europeană, la referendumul de duminică.

Guvernul elveţian a anunţat imediat că va pune capăt "rapid" textului, care prevede limitarea imigraţiei prin plafoane şi contingente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici