Berlinul trimite o fregată în Marea Chinei de Sud, în contextul tensiunilor cu Beijingul

  • Germania trimite o fregată în zona Indo-Pacifică, pe fondul tensiunilor dintre Occident şi China
  • Fregata germană "Bayern" va tranzita Marea Chinei de Sud
7367 afișări
Imaginea articolului Berlinul trimite o fregată în Marea Chinei de Sud, în contextul tensiunilor cu Beijingul

FOTO: Twitter Philip Green

Forţele Navale germane vor trimite o fregată în Marea Chinei de Sud, un gest de "solidaritate" cu aliaţii Germaniei, pe fondul tensiunilor cu Administraţia de la Beijing, informează site-ul Tagesspiegel.de.

Fregata germană "Bayern" a pornit luni într-o misiune de câteva luni în Asia. Nava urmează să tranziteze Marea Chinei de Sud, o zonă disputată de China în litigiile teritoriale cu naţiuni vecine. Nava militară germană urmează să oprească în porturi din Japonia, Coreea de Sud, Singapore şi Australia.

"Fregata Bayern se va deplasa în zona Indo-Pacifică. Este un semn de solidaritate al Germaniei cu partenerii care au aceleaşi valori, pentru afirmarea libertăţii de circulaţie maritimă şi pentru apărarea reglementărilor internaţionale", a transmis Ministerul german al Apărării.

Statele Unite trimit frecvent nave militare în Marea Chinei de Sud, în contextul tensiunilor cu Beijingul. De asemenea, Franţa şi Marea Britanie au trimis recent nave militare în zona Asia-Pacific.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici