România a decis EXPULZAREA unui diplomat rus/ Alte 13 state membre UE obligă oficiali ai Rusiei să părăsească ţara. Reacţii în lanţ după atacul neurotoxic din Marea Britanie

Ministerul Afacerilor Externe anunţă, luni, că a notificat Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti că un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non-grata şi că este obligat să părăsească teritoriul României, ca urmare a atacului de la Salisbury.

5477 afișări
Imaginea articolului România a decis EXPULZAREA unui diplomat rus/ Alte 13 state membre UE obligă oficiali ai Rusiei să părăsească ţara. Reacţii în lanţ după atacul neurotoxic din Marea Britanie

BREAKING România a decis expulzarea unui diplomat rus

"Urmare a concluziilor Consiliului European din 23-24 martie 2018, MAE considera că atacul de la Salisbury reprezintă o ameninţare la adresa securităţii colective şi a dreptului internaţional. Conform concluziilor, Consiliul European este de acord cu evaluarea Guvernului Regatului Unit potrivit căreia este foarte probabil ca Federaţia Rusă să fie responsabilă de atac şi cu faptul că nu există altă explicaţie plauzibilă", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului de Externe.

Sursa citată menţionează că un diplomat rus este expulzat.

"Precizăm că, în solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii, conform dispoziţiilor Convenţiei de la Viena cu privire la relaţiile diplomatice, MAE a notificat Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti că un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non-grata şi că este obligat să părăsească teritoriul României", anunţă MAE.

14 state membre UE au decis să expulzeze diplomaţi ruşi după atacul neurotoxic din Marea Britanie

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a anunţat luni că 14 state membre UE au decis să expulzeze diplomaţi ruşi ca reacţie la atacul neurotoxic din Marea Britanie, despre care se crede că ar fi fost orchestrat de Moscova.

Oficialul UE a mai declarat că nu este exclus ca în perioada următoare să fie luate măsuri suplimentare.

Potrivit agenţiei de ştiri Bloomberg, statele europene care au anunţat expulzarea unor diplomaţi ruşi sunt: Franţa (4 diplomaţi), Lituania (3), Cehia (3), Danemarca (2), Italia (2), Germania (4), Olanda (2), România (1), Polonia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici