BREXIT. Ministru ceh de Externe: Juncker ar trebui să demisioneze, este vinovat pentru rezultatul referendumului britanic

Ministrul ceh de Externe, Lubomir Zaoralek, a spus că preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, reprezintă "un simbol negativ" al tipului de federalism pe care britanicii l-au respins în referendum, sugerându-i să demisioneze, potrivit The Guardian.

2043 afișări
Imaginea articolului BREXIT. Ministru ceh de Externe: Juncker ar trebui să demisioneze, este vinovat pentru rezultatul referendumului britanic

Ministru ceh: Juncker ar trebui să demisioneze, este vinovat pentru rezultatul referendumului britanic (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"În opinia mea, el nu este persoana potrivită pentru această poziţie" a spus oficialul ceh.

"Trebuie să ne întrebăm cine este responsabil pentru rezultatul referendumului", a declarat Zaoralek pentru postul public de televiziune.

Ministrul britanic al Finanţelor a anunţat, la rândul său, că ţara sa nu trebuie să invoce activarea Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona pentru a părăsi Uniunea Europeană decât la momentul oportun, dând asigurări că economia ţării este pregătită să înfrunte turbulenţele provocate de noua decizie.

"Marea Britanie este singura poate activa Articolul 50. Din punctul meu de vedere, nu ar trebui să facem acest lucru decât atunci când vom avea o viziune clară privind noile aranjamente pe care le dorim cu vecinii noştri europeni", a explicat George Osbore, potrivit Le Figaro.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici