LIVE-TEXT  Bulgarii au votat la al patrulea scrutin în mai puţin de doi ani. Iată primele rezultate: Conservatorii pe primul loc, liberalii au pierdut, ultranaţionaliştii de la partidul Renaşterea au ajuns la 10%

  • Bulgarii votează duminică în alegerile parlamentare, fiind al patrulea scrutin în mai puţin de doi ani.
  • Sunt puţine speranţe de a se forma un guvern stabil din cauza diviziunii profunde din cadrul elitei politice cu privire la modul de abordare a corupţiei.
  • Conservatorii din Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei- Uniunea Forţelor Democratice sunt pe primul loc
  • Ultranaţionaliştii de extremă dreaptă de la partidul Renaşterea au obţinut şase procente în plus în comparaţie cu alegerile din noiembrie 2021
1492 afișări
Imaginea articolului Bulgarii au votat la al patrulea scrutin în mai puţin de doi ani. Iată primele rezultate: Conservatorii pe primul loc, liberalii au pierdut, ultranaţionaliştii de la partidul Renaşterea au ajuns la 10%

UPDATE 20:00 - PRIMELE EXIT-POLL-URI - Conservatorii pe primul loc, liberalii au pierdut, ultranaţionaliştii de la partidul Renaşterea au ajuns la 10%

 

  • Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei- Uniunea Forţelor Democratice - 25,5%
  • Continuăm schimbarea-  19,9%
  • Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi - 14,4%
  • Coaliţia pentru Bulgaria-10,2%
  • Renaştere -10%
  • Bulgaria Democrată-7,9%
  • Există un astfel de popor-4,2%

 

 

 

UPDATE 19:00 - Bulgarii din Londra votează activ. Ei au o mare speranţă pentru un viitor mai bun în Bulgaria

UPDATE 15:00 - Jurnaliştii se tem de scenariul în care s-ar putea forma un "guvern de compromis"

UPDATE 13:00 - Diaspora bulgară iese la vot. Se raportează cozi la urnele din Macedonia de Nord şi Germania.

UPDATE 12:00 - A votat liderul partidului Continuăm schimbarea

UPDATE 11:00 - Prezenţa la vot este de 8,3% până la această oră, transmite BTV News

 

Partidele 

  • Continuăm schimbarea-  alianţă electorală liberală de centru, alcătuită din PP, Volt, SECPDS, SSD 
  • Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei- Uniunea Forţelor Democratice,   alianţă electorală conservatoare de centru dreapta
  • Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi- partid liberal de centru
  • Coaliţia pentru Bulgaria- partid social-democrat de centru stânga
  • Există un astfel de popor- partid populist big tent
  • Bulgaria Democrată - partid liberal-conservator de centru-dreapta
  • Renaştere - partid ultranaţionalist de extrema dreaptă 

 

 

Votul a început la ora 7.00 şi se încheie la ora 20.00. Sondajele la ieşirea de la urne vor fi publicate după închiderea scrutinului, iar primele rezultate oficiale parţiale sunt aşteptate în primele ore ale zilei de luni.

Prezenţa la urne este aşteptată să fie scăzută, mulţi alegători fiind supăraţi din cauza luptelor politice interne.

Sondajele de opinie sugerează că până la opt partide politice ar putea intra în următorul parlament, partidul de centru-dreapta al fostului premier Boyko Borissov conducând cu aproximativ 25%-26% din voturi.

La fel ca anul trecut, Borissov este de aşteptat să se lupte pentru a găsi parteneri de coaliţie în rândul principalilor săi rivali.

Partidul premierului reformist Kiril Petkov, al cărui cabinet de coaliţie s-a prăbuşit în iunie, se află pe locul al doilea cu 16-17% din voturi în sondajele de opinie.

Cu toate acestea, analiştii spun că partidele politice, conştiente de riscurile economice generate de războiul din Ucraina, de iarna dificilă care se anunţă şi de frustrarea alegătorilor faţă de instabilitatea politică, ar putea lăsa în urmă divergenţele şi să opteze pentru un guvern tehnocrat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici