Casa Albă îi cere lui Netanyahu să nu dezvăluie informaţii sensibile despre negocierile cu Iranul

Administraţia Barack Obama îl îndeamnă pe premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, să nu dezvăluie informaţi secrete despre programul nuclear iranian în cursul controversatului discurs din Congresul Statelor Unite.

237 afișări
Imaginea articolului Casa Albă îi cere lui Netanyahu să nu dezvăluie informaţii sensibile despre negocierile cu Iranul

Casa Albă îi cere lui Netanyahu să nu dezvăluie informaţii sensibile despre negocierile cu Iranul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedinţia Statelor Unite nu ştie cu certitudine ce informaţii sensibile ar putea dezvălui Netanyahu, dar oficiali israelieni au avertizat că premierul Israelului ar putea oferi detalii despre negocierile dintre marile puteri şi Iran pe tema programului nuclear, relatează CNN.

Secretarul de Stat american, John Kerry, a avertizat că dezvăluirea unor informaţii sensibile ar afecta negocierile pe tema programului nuclear iranian, intrate într-o etapă crucială.

"Dezvăluirea unor informaţii sensibile ar trăda încrederea între aliaţi şi ar fi incompatibilă cu comportamentul unor aliaţi de încredere", a atras atenţia Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA.

Preşedintele Barack Obama a declarat luni că Benjamin Netanyahu a mai avut atitudini eronate faţă de iniţiative diplomatice, subliniind că premierul israelian a făcut "tot felul de acuzaţii care nu s-au dovedit adevărate" despre negocierile cu Iranul.

Benjamin Netanyahu a fost invitat de preşedintele Camerei Reprezentanţilor, John Boehner, să rostească un discurs în Congresul SUA, Casa Albă criticând iniţiativa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici