Casa Albă regretă că nu a trimis un oficial de rang înalt la marşul solidarităţii de la Paris

Preşedinţia Statelor Unite regretă că nu a trimis un oficial de rang înalt la marşul solidarităţii desfăşurat la Paris după atacurile teroriste soldate cu 17 morţi.

959 afișări
Imaginea articolului Casa Albă regretă că nu a trimis un oficial de rang înalt la marşul solidarităţii de la Paris

Casa Albă regretă că nu a trimis un oficial de rang înalt la marşul solidarităţii de la Paris (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuia să fi fost trimis un oficial american de rang înalt" la marşul desfăşurat la Paris, a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Statelor Unite.

"Faptul că nu a fost trimis un oficial de rang înalt la marşul solidarităţii a fost o eroare", a admis Earnest.

"Însă Statele Unite au avut contacte strânse cu Franţa şi suntem alături de prietenii şi aliaţii noştri în ofensiva împotriva extremismului", a adăugat purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Preşedintele Barack Obama a fost criticat sever de o parte a presei americane pentru că nu a participat, duminică, la marşul de la Paris împotriva terorismului. Numeroşi lideri din lumea întreagă au venit la Paris pentru a participa la un marş organizat în semn de susţinere pentru victimele atacurilor teroriste din Franţa, care au vizat în principal revista satirică Charlie Hebdo şi un supermarket evreiesc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici