Casa Albă: Donald Trump le va spune ţărilor membre NATO că SUA nu pot fi "puşculiţa lumii"

Preşedintele american Donald Trump, care săptămâna viitoare va participa la summitul NATO, le va spune aliaţilor din organizaţia de securitate că Statele Unite nu pot fi finanţa întreaga lume, a anunţat Hogan Gidley, purtător de cuvânt al Casei Albe, citat de agenţia Reuters.

1818 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: Donald Trump le va spune ţărilor membre NATO că SUA nu pot fi "puşculiţa lumii"

Casa Albă: Trump le va spune ţărilor membre NATO că SUA nu pot fi "puşculiţa lumii"

"Preşedintele va merge la aceste întâlniri cu gândul de a proteja poporul american, de a fi alături de partenerii şi aliaţii noştri - dar, aşa cum a mai spus de multe ori, America este considerată adesea puşculiţa lumii. Iar asta trebuie să înceteze", a anunţat oficialul de la Casa Albă.

Oficialii NATO se tem că unitatea alianţei ar putea fi subminată de divergenţele transatlantice privind taxele vamale, cât şi de retragerea SUA din Acordul climatic de la Paris şi Acordul nuclear cu Iranul.

Trump a trimis recent scrisori liderilor unor state membre NATO, printre care Germania, Belgia, Norvegia şi Canada, în care le cerea să majoreze cheltuielile în domeniul apărării.

La finalul lunii trecute, cotidianul The Washington Post a relatat că Pentagonul analizează posibilitatea retragerii trupelor americane staţionate în Germania, după ce preşedintele SUA, Donald Trump, s-ar fi declarat şocat de numărul mare de trupe americane aflate în această ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici