Cel puţin 17 morţi, între care 2 copii, după incendiul la depozitul de carburanţi în Indonezia

  • Cel puţin 17 persoane, inclusiv doi copii, au murit în urma incendiului la depozitul de carburanţi din Jakarta.
  • Alte 60 de persoane rănite şi sute de oameni au fost evacuaţi după incendiul de la depozitul Plumpang al Pertamina, potrivit The Guardian.
109 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 17 morţi, între care 2 copii, după incendiul la depozitul de carburanţi în Indonezia

Doi copii sunt printre cele 17 persoane ucise în urma unui incendiu la un depozit de combustibil din Jakarta, iar alte 60 de persoane sunt rănite şi sute de persoane evacuate în urma incendiului la depozitul Plumpang al Pertamina.

Trei persoane sunt în continuare date dispărute în urma incendiului de vineri seară de la depozitul Plumpang al companiei energetice de stat Pertamina din nordul Jakartei, iar a doua zi, oficialii indonezieni au cerut un audit al „tuturor instalaţiilor şi infrastructurilor de combustibil” din ţară.

Şaizeci de persoane au fost rănite, multe dintre ele având arsuri grave, în timp ce alte sute de persoane care locuiau în zonele rezidenţiale din apropierea depozitului au trebuit să fie evacuate.

„A început cu un miros foarte puternic. Era atât de puternic încât abia puteam respira”, a declarat martorul Swastono Aji.

„Apoi plecam din această zonă când am auzit brusc o explozie foarte puternică”.

Vicepreşedintele Indoneziei, Ma'ruf Amin, a vizitat locul sâmbătă şi a confirmat că 17 persoane au fost ucise şi alte 60 au fost rănite.

El a sugerat ca depozitul să fie mutat departe de cartierele rezidenţiale.

„Sper ca acest depozit să poată fi mutat... astfel încât să fie mai sigur şi această zonă să fie rearanjată astfel încât să îndeplinească cerinţele unui cartier adecvat în capitală”, a declarat el.

Şeful poliţiei naţionale, Listyo Sigit, care a vorbit, de asemenea, la faţa locului, a declarat că cel puţin trei persoane sunt încă dispărute.

Înalţii oficiali au cerut o anchetă privind cauza incendiului şi un audit al instalaţiilor energetice ale ţării, după mai multe incendii recente.

„După ce am avut mai multe incendii... este clar că trebuie să auditam toate instalaţiile şi infrastructurile de combustibil, în special rezervoarele şi rafinăriile”, a declarat sâmbătă Sugeng Suparwoto, şeful comisiei parlamentare pentru energie, la postul local de televiziune Metro TV.

În 2021, un incendiu a izbucnit la rafinăria Balongan din Java de Vest, deţinută tot de Pertamina şi una dintre cele mai mari instalaţii de acest tip din Indonezia. Au mai fost incendii la acelaşi depozit în 2009 şi 2014, când flăcările s-au extins la 40 de case din apropiere. Nu au fost raportate victime în niciunul dintre aceste cazuri.

Erick Thohir, ministrul întreprinderilor de stat, a declarat într-o postare pe Instagram vineri noaptea: „Am instruit Pertamina să investigheze imediat acest caz şi ne concentrăm acum pe ajutorarea oamenilor. Trebuie să existe o evaluare operaţională în viitor”.

În dimineaţa de după incendiu, casele îngrămădite pe gardurile de sârmă ghimpată ale instalaţiei Pertamina erau distruse şi înnegrite, iar multe maşini arse. Un copil stătea în mijlocul dărâmăturilor, examinând scena pârjolită în timp ce lucrătorii de urgenţă evacuau unul dintre morţi într-un sac de cadavre.

„A fost ca o bombă, a fost ca o mini-apocalipsă. A fost de neimaginat”, a declarat martorul Jamilul Asror, în vârstă de 45 de ani, care a cerut autorităţilor să relocheze oamenii. „Pertamina este nesăbuită. Acest depozit este mult prea aproape”.

Imaginile difuzate vineri seară arătau oameni ţipând şi fugind pe drumuri înguste, cu un infern care aprindea cerul în spatele lor. O minge de foc a putut fi văzută pe linia orizontului din nordul Jakartei, cu sirenele care se auzeau pe fundal.

Armata şi Pertamina au declarat că investighează cauza tragediei. Şeful pompierilor şi salvatorilor din Jakarta, Satriadi Gunawan, a declarat că pompierii au primit iniţial informaţii că o ţeavă a explodat la depozit.

Directorul executiv al companiei de petrol şi gaze, Nicke Widyawati, a declarat că aprovizionarea cu combustibil a ţării nu a fost întreruptă.

Guvernatorul interimar al Jakartei, Heru Budi Hartono, a declarat că guvernul va plăti pentru tratamentul răniţilor, dintre care mulţi au rămas în spital sâmbătă.

Crucea Roşie din nordul Jakartei a declarat că 342 de persoane au fost evacuate şi că au fost instalate patru corturi pentru persoanele strămutate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici