Cel puţin doi morţi şi 11 persoane date dispărute în urma ploilor torenţiale din sudul Japoniei

Autorităţile japoneze au confirmat că două persoane au decedat, iar alte 11 persoane sunt date dispărute, în urma ploilor torenţiale, care au cauzat inundaţii şi alunecări de teren, în sudul Japoniei, informează site-ul cotidianului The Japan Times.

118 afișări
Imaginea articolului Cel puţin doi morţi şi 11 persoane date dispărute în urma ploilor torenţiale din sudul Japoniei

Cel puţin doi morţi şi 11 persoane date dispărute în urma ploilor torenţiale din sudul Japoniei

Aproximativ 7.800 de persoane, inclusiv membri ai forţelor armate, participă la operaţiunile de salvare desfăşurate în prefecturile Fukuoka şi Oita de pe insula Kyushu.

Potrivit autorităţilor din Fukuoka, cele 11 persoane date dispărute ar putea sa fi fost luate de ape.

Joi dimineaţa, autorităţilor au ordonat evacuarea a aproximativ 450.000 de persoane din zona afectată.

Ploile torenţiale au perturbat traficul feroviar, iar peste 6.300 de locuinţe au rămas fără alimentare cu energie electrică.

Cantitatea de precipitaţii s-a ridicat în unele zone până la 50 de milimetri pe oră, a anunţat Agenţia de Meteorologie a Japoniei, care a avertizat că ploile vor continua şi în cursul zilei de vineri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici