Cel puţin şaisprezece persoane au decedat în urma confruntărilor din Caşmirul indian

Cel puţin şaisprezece persoane au decedat în cursul confruntărilor între forţele de securitate indiene şi presupuşi militanţi separatişti în regiunea Caşmir din India, informează site-ul postului France 24.

727 afișări
Imaginea articolului Cel puţin şaisprezece persoane au decedat în urma confruntărilor din Caşmirul indian

Cel puţin şaisprezece persoane au decedat în urma confruntărilor din Caşmirul indian

Trei militari indieni şi 12 presupuşi militanţi separatişti au decedat în cursul mai multor confruntări la sud de Srinagar, principalul oraş din Caşmirul indian, o regiune disputată între Pakistan şi India.

De asemenea, doi civili au fost ucişi, iar alte zeci de persoane au fost rănite după ce poliţia a deschis focul asupra miilor de demonstranţi care au ieşit pe străzi pentru a protesta faţă de administraţia indiană.

Pakistanul, care revendică întreaga regiune Caşmir, a condamnat acţiunile autorităţilor indiene, afirmând că persoanele ucise de forţele indiene erau nevinovate.

O parte semnificativă din populaţia Caşmirului, singurul stat majoritar musulman din cadrul Indiei, îi susţine pe rebelii separatişti care luptă de mai multe decenii pentru independenţă ori unirea cu Pakistanul. Zeci de mii de civili şi-au pierdut viaţa în urma luptelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici