Cel puţin trei morţi şi 14 răniţi, într-un atac sinucigaş în nordul Afganistanului

Cel puţin trei persoane au murit şi alte 14 au fost rănite, luni, după ce un kamikaze a atacat un autobuz al armatei afgane, în nordul Afganistanului, atac revendicat de talibani, informează agenţia de presă Reuters.

185 afișări
Imaginea articolului Cel puţin trei morţi şi 14 răniţi, într-un atac sinucigaş în nordul Afganistanului

Cel puţin trei morţi şi 14 răniţi, într-un atac sinucigaş în nordul Afganistanului (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Atacul a avut loc în oraşul Mazar-i-Sharif, din provincia Balch, potrivit Ministrului Apărării din Afganistan.

Ministerul a anunţat rănirea a opt persoane, dar un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Balch, Munir Ahmad Farhad, a declarat că este vorba despre 14 răniţi, printre care se află şi trei femei.

Atacatorul purta o vestă explozivă pe care şi-a detonat-o în apropierea autobuzului, toate victimele fiind membri ai armatei afgane, a precizat Farhad.

Talibanii au revendicat atacul printr-un mesaj postat online, în care este identificat atacatorul - un locuitor din provincia Wardak, în apropiere de care se află capitala Kabul (vestul ţării).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici