Cicciolina se întoarce în politică. Vrea să candideze la primăria oraşului Monza

Cicciolina, fosta vedetă porno şi fost deputat italian, a decis să îşi relanseze cariera prezentându-se drept candidat la primăria din Monza (nord), a anunţat ea într-un interviu acordat săptămânalului Oggi, care va apărea miercuri.

820 afișări
Imaginea articolului Cicciolina se întoarce în politică. Vrea să candideze la primăria oraşului Monza

Cicciolina se întoarce în politică. Vrea să candideze la primăria oraşului Monza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vrem să înfiinţăm un partid de tip optimisit-futurist. Ajunge cu partidele profitoare, cu voturile manipulate, contractele publice şi corupţia", afirmă Cicciolina, pe numele său real Ilona Staller, care va sărbători în noiembrie 60 de ani, într-un extras difuzat pe site-ul Oggi.

"Ne gândim la un partid al oamenilor oneşti, antimilitarist şi în favoarea drepturilor celor mai slabi. Voi merge în mijlocul oamenilor, ca în timpul Partidului Radical, pentru a le asculta problemele", promite cea care a fost aleasă deputat în 1987 din partea acestui partid laic şi neconformist.

"Voi face din Monza un oraş atractiv. Are potenţial. De exemplu, dacă Villa Royale este transformat în cazinou, comuna va primi bani mulţi", se entuziasmează ea. "Vom auzi din nou vorbindu-se de Cicciolina în politică", promite ea.

Candidata face, de altfel, obiectul unei polemici: în timp ce costul politicii este dezbătut în Italia în aceste vremuri de criză, ea va primi, imediat ce va împlini 60 de ani, pensie de parlamentar, respectiv 3.000 de euro pe lună. Această situaţie a fost criticată de cei care subliniază că ea a fost membră a Camerei Deputaţilor doar cinci ani în total (1987-1992).

Monza, în apropiere de Milano, este unul dintre bastioanele Ligii Nordului, partid aliat al lui Silvio Berlusconi, care a transferat aici recent reprezentanţa ministerelor sale în cadrul aspiraţiilor sale federaliste.

Cicciolina şi-a început cariera politică în 1979 în rândurile partidului ecologist italian, Partidul Soarelui, după care intrat în 1985 în Partidul Radical, făcând campanie împotriva energiei nucleare, a foametei în lume şi pentru drepturile omului.

În septembrie 1990, în cadrul dezbaterilor la ONU înainte de războiul din Golful Persic, ea s-a declarat "dispusă să facă dragoste cu (fostul dictator irakian) Saddam Hussein pentru a restabili pacea în Orientul Mijlociu".

Îmbrăcată întotdeauna foarte lejer, Cicciolina a devenit o celebritate atât în Italia, cât şi în străinătate. În 1991 ea s-a căsătorit cu sculptorul american Jeff Koons, care a realizat sculpturi şi picturi cu ei doi în timp ce făceau dragoste. Cei doi au fost căsătoriţi timp de un an şi au avut un fiu, Ludwig.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici