Cine este Xi Jinping? Liderul chinez se află pe scena puterii de peste zece ani

  • Liderul chinez Xi Jinping a preluat puterea în 2012
  • Xi duce o viaţă discretă şi este preocupat să deţină controlul
  • Măsurile sale populare precum şi stilul autoritar i-au adus comparaţii cu părintele fondator al Chinei moderne, Mao Zedong
3624 afișări
Imaginea articolului Cine este Xi Jinping? Liderul chinez se află pe scena puterii de peste zece ani

Sursa foto: MediafaxFoto

Liderul chinez Xi Jinping este fără îndoială cel mai puternic conducător al Chinei de la Mao Zedong în prezent. În urmă cu 10 ani, atunci când a preluat puterea, analiştii de politică externă îi conturau un portret generos şi îşi puneau speranţele că va fi mai moderat.

Însă ambiţiile sale au reflectat contrariul: intolerant la disidenţă, menţinerea controlului prin infiltrarea în fiecare aspect al vieţii cetăţenilor, eliminarea limitei de ani din mandatul de conducere, cultul personalităţii, persecutarea minorităţilor şi politica „O singură China”.

Măsurile adoptate pe plan intern i-au sporit popularitatea, fapt ce face ca o mare parte din populaţie să-i acorde sprijinul. Naţionalismul promovat de Xi este diferit faţă de cel al altor lideri.

„Xi Jinping vrea să vadă China ca fiind cea mai puternică ţară din lume. Căderea Uniunii Sovietice şi a socialismului în Europa de Est a fost un mare şoc, astfel că Xi a decis că aşa ceva nu se va întâmpla Chinei. De aceea vrea o conducere puternică a Partidului Comunist, cu un singur lider puternic”, a declarat Adrian Geiges, biograf.

Cât timp va fi Xi la conducere, China va îndeplini ambiţiile liderului său, relatează France 24.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici