Clericul musulman Fethullah Gulen: Sunt convins că Recep Erdogan se află în spatele tentativei de lovitură de stat

Fethullah Gulen, clericul musulman ce locuieşte în SUA şi este acuzat de autorităţile turce că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat din luna iulie, este convins că preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, este adevăratul responsabil pentru lovitura de stat eşuată, relatează Reuters.

2398 afișări
Imaginea articolului Clericul musulman Fethullah Gulen: Sunt convins că Recep Erdogan se află în spatele tentativei de lovitură de stat

Clericul musulman Fethullah Gulen: Sunt convins că Recep Erdogan se află în spatele tentativei de lovitură de stat (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Clericul a declarat în cadrul unui interviu pentru ziarul german Die Zeit că tentativa de lovitură de stat a trădat toate principiile Guvernului turc şi ale mişcării religioase ale lui Fethullah Gullen.

Potrivit lui Gulen, Recep Tayyip Erdogan a spus că tentativa de lovitură de stat a fost "un dar de la Dumenezeu" pentru că aceasta i-a permis schimbarea cadrelor din Armată.

Gulen a afirmat că un ofiţer turc a mărturisit recent că Şeful de Stat Major şi cel al Serviciilor de Informaţii s-au întâlnit la sediul Armatei în noaptea tentativei de lovitură de stat, adăugând: "Aceştia cunoşteau deja ceea ce urma să se întâmple mai târziu".

Fethullah Gulen susţine că tentativa de lovitură de stat i-a oferit lui Erdogan oportunitatea de a concedia mii de oponenţi angajaţi ai Ministerelor, Poliţiei, Armatei, autorităţilor judiciare, precum şi de a aresta avocaţi, oameni de afaceri, jurnalişti şi soţii ale susţinătorilor lui Gulen. El a adăugat că această acţiune trebuie să fi fost plănuită anticipat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici