MONITORUL APĂRĂRII | Consiliul UE propune măsuri pentru contracararea ingerinţelor externe în campaniile electorale. Sunt vizate în principal sursele ruse

Consiliul UE a propus, marţi, o serie de măsuri pentru contracararea campaniilor care au scopul dezinformării, subliniind că este necesară o abordare sistemică pentru respingerea riscurilor hibride şi cibernetice asupra proceselor electorale.

394 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Consiliul UE propune măsuri pentru contracararea ingerinţelor externe în campaniile electorale. Sunt vizate în principal sursele ruse

Consiliul UE propune măsuri pentru contracararea ingerinţelor externe în campaniile electorale

Consiliul Uniunii Europene subliniază, conform concluziilor prezentate pe site-ul instituţiei, că "ameninţările la adresa proceselor electorale pot lua diverse forme, inclusiv de tip hibrid, cibernetic şi pentru dezinformare".

"Prin urmare, este necesară o abordare holistă, completă, precum şi acţiuni decisive pentru contracararea acestor ameninţări antagonice şi subversive", subliniază Consiliul UE.

Instituţia evidenţiază necesitatea "abordării securităţii cibernetice printr-un sistem coerent, la nivel naţional, european şi mondial", prin măsuri de protejare a proceselor electorale şi a participanţilor la dezbateri democratice de ameninţările cibernetice", ţinându-se cont de faptul că responsabilitatea organizării alegerilor intră în competenţa statelor membre, inclusiv în cazul scrutinului europarlamentar.

Consiliul UE atrage atenţia că sunt "necesare măsuri urgente pentru protejarea Uniunii Europene şi a statelor membre, a instituţiilor şi politicilor, de campanii punctuale pentru dezinformare, care probabil se vor intensifica în perspectiva alegerilor pentru desemnarea membrilor Parlamentului European".

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici