Consultări la Consiliul de Securitate al ONU privind tirurile de rachete nord-coreene

Consiliul de Securitate al ONU se întruneşte joi după-amiaza pentru consultări cu privire la tiruri de rachete efectuate recent de către Coreea de Nord, a anunţat miercuri misiunea Luxemburgului la ONU.

305 afișări
Imaginea articolului Consultări la Consiliul de Securitate al ONU privind tirurile de rachete nord-coreene

Consultări la Consiliul de Securitate al ONU privind tirurile de rachete nord-coreene (Imagine: Cosmin Deaconescu/ Mediafax Foto)

Luxemburgul deţine preşedinţia Consiliului în martie.

Reuniunea cu uşile închise a fost convocată la solicitarea Statelor Unite, potrivit unor diplomaţi.

Ambasadorii celor 15 state membre ale Consiliului vor audia un raport asupra situaţiei, prezentat de către adjunctul pentru Afaceri Politice al secretarului general al ONU Jeffrey Feltman.

Coreea de Nord a efectuat miercuri un tir de testare a unor rachete balistice, ca răspuns la summitul de la Haga între Japonia, Coreea de Sud şi Statele Unite, care au denunţat o "escaladare provocatoare".

Aceste tiruri contravin rezoluţiei Consiliului de Securitate, care interzic Phenianului orice activitate nucleară sau balistică.

Departamentul de Stat a anunţat că se află într-o "cooperare strânsă cu aliaţii şi partenerii (săi), inclusiv Consiliul de Securitate al ONU, pentru adoptarea măsurilor adevcate".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici