Coreea de Nord critică SUA în urma cazului de la Ferguson: Sunt un "cimitir al drepturilor omului"

Coreea de Nord a ironizat miercuri caracterul exemplar al democraţiei Statelor Unite, după uciderea prin împuşcare a unui tânăr de culoare de către un poliţist, la Ferguson, în statul Missouri, catalogând ţara drept un "cimitir al drepturilor omului".

775 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord critică SUA în urma cazului de la Ferguson: Sunt un "cimitir al drepturilor omului"

Coreea de Nord critică SUA în urma cazului de la Ferguson: Sunt un "cimitir al drepturilor omului" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Statele Unite sunt de fapt o ţară care încalcă în mod neruşinat drepturile omului, în care oamenii sunt victime ale discriminării şi umilirii din cauza rasei lor şi care trăiesc în permanenţă cu frica de a fi împuşcaţi", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului nord-coreean de Externe citat de agenţia de presă oficială KCNA.

Statele Unite "nu ar trebui să caute să-şi rezolve problemele eliminând manifestanţi, ci dezvăluind adevărata faţă a societăţii americane, un cimitir al drepturilor omului", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Coreea de Nord este clasată în mod regulat între cele mai represive state din lume.

Într-un document publicat în februarie, o comisie ONU de anchetă a întocmit un adevărat rechizitoriu, copleşitor şi argumentat, împotriva regimului nord-coreean, acuzându-l de crime împotriva umanităţii la scară mare.

Comisia estima că "sute de mii de deţinuţi politici (au) pierit în lagăre în ultimii 50 de ani", "eliminaţi în mod treptat prin înfometări deliberate, muncă forţată, execuţii, tortură, violuri".

Phenianul a respins în bloc concluziile Comisiei ONU de anchetă.

"Statele Unite ar face mai bine (...) să măture în faţa propriei porţi în loc să se amestece în afacerile interne ale altor ţări", a insistat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei nord-coreene.

Michael Brown, înhumat luni, a fost împuşcat mortal în plină zi, deşi nu era înarmat, de către un poliţist, la aproximativ 20 de minute după ce a ieşit dintr-un magazin de spirtoase, din care este acuzat că a furat un pachet de ţăgări. Moartea sa a declanşat revolte în oraşul Ferguson timp de zece zile.

China a criticat şi ea dur Statele Unite. "Într-o ţară care depune eforturi, de ani de zile, să joace un rol de judecător şi apărător internaţional al drepturilor omului, mai rămân multe de făcut", a scris presa de stat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici