Coreea de Nord solicită eliberarea celor trei persoane reţinute în ancheta morţii lui Kim Jong-Nam

Ambasada Coreei de Nord în Malaysia a comunicat că cele trei persoane reţinute în cadrul anchetei asasinării lui Kim Jong-Nam ar trebui eliberate imediat, informează Reuters.

1989 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord solicită eliberarea celor trei persoane reţinute în ancheta morţii lui Kim Jong-Nam

Coreea de Nord solicită eliberarea celor trei persoane reţinute în ancheta morţii lui Kim Jong-Nam

O vietnameză, o indoneziană şi un nord-coreean au fost ”arestaţi fără justificare”, a declarat ambasada în cadrul unui comunicat făcut public.

Kim Jong-Nam a fost asasinat pe 13 februarie în incinta aeroportului din Kuala Lumpur, existând suspiciuni că a fost otrăvit cu o substanţă foarte puternică, într-un complot atribuit regimului stalinist de la Phenian.

Cele două femei au fost identificate în urma analizării înregistrărilor camerelor de supraveghere de la aeroportul din Kuala Lumpur, unde se presupune că ar fi fost otrăvit Kim Jong Nam.

Potrivit poliţiei din Malaysia, un diplomat nord-coreean şi un angajat al liniilor aeriene Koryo au fost chemaţi pentru a oferi declaraţii în cadrul investigaţiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici