Corpul neînsufleţit al autorului masacrului din Newtown a fost predat tatălui său

Corpul neînsufleţit al lui Adam Lanza, tânărul în vârstă de 20 de ani care şi-a ucis mama, 20 de copii şi şase adulţi într-o şcoală primară din Newtown (Connecticut, nord-est) după care s-a sinucis, la 14 decembrie, a fost predat tatălui său joi.

431 afișări
Imaginea articolului Corpul neînsufleţit al autorului masacrului din Newtown a fost predat tatălui său

Corpul neînsufleţit al autorului atacului din Newtown a fost predat tatălui său (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Peter Lanza, un expert fiscal care lucrează pentru compania General Electric, "a recuperat cadavrul lui Adam Lanza joi şi o ceremonie privată s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii", a declarat marţi un purtător de cuvânt al familiei, fără a oferi detalii despre natura ceremoniei.

"Familia vrea ca oamenii să îi respecte viaţa privată", a adăugat această persoană.

Înainte de a fi predat tatălui, corpul neînsufleţit al lui Adam Lanza s-a aflat la dispoziţia medicilor legişti şi a anchetatorilor.

Adam Lanza s-a sinucis la şcoala din Sandy Hook în aşteptarea poliţiei, după ce a ucis metodic 20 de copii cu vârste cuprinse între şase şi şapte ani şi şase femei din rândul personalului instituţiei de învăţământ. Tânărul şi-a ucis în prealabil mama, Nancy, la domiciliul acesteia.

Nancy Lanza, care s-a despărţit de soţul său şi locuia singură împreună cu fiul ei Adam, a fost înmormântată în cadrul unei ceremonii private în New Hampshire (nord-est).

Acest atac din Newtown, în care ucigaşul a folosit o puşcă de asalt, a provocat un imens val de emoţie în ţară şi a reaprins dezbaterea privind reglementarea controlului armelor de foc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici