Criza din Afganistan. O rachetă lansată de o dronă americană a lovit o maşină ISIS-K, în Kabul

Oficiali americani au confirmat duminică lansarea unei rachete asupra unor membri ai filialei afgane a grupului Stat Islamic, IS-K, anunţă BBC.

1980 afișări
Imaginea articolului Criza din Afganistan. O rachetă lansată de o dronă americană a lovit o maşină ISIS-K, în Kabul

Criza din Afganistan

Oficialii americani au declarat că operaţiunea, care a implicat o rachetă lansată de la o dronă, a vizat un atacator sinucigaş într-un vehicul care urmărea să efectueze un atac pe aeroportul din Kabul.

"Suntem siguri că am atins ţinta pe care ne-am propus-o", a declarat un oficial militar pentru reţeaua CBS.

"Rapoartele iniţiale indică faptul că nu au existat victime civile", a spus oficialul, adăugând: "Exploziile secundare din vehicul au indicat prezenţa unei cantităţi substanţiale de material exploziv".

Un purtător de cuvânt al talibanilor a mai spus că atacul aerian american a vizat un suspect care călătorea într-o maşină, potrivit Associated Press.

Informaţiile vin după rapoartele care anunţau explozia unei rachete în apropierea aeroportului, dar nu este clar dacă cele două incidente sunt conectate.

Un atac sinucigaş cu bombă a ucis, joi, pe aeroportul din Kabul, 170 de persoane, inclusiv 13 soldaţi americani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici