Crucea Roşie şi-a suspendat pentru câteva zile activităţile operaţionale în Ucraina

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) şi-a întrerupt pentru câteva zile activitatea operaţională pe teritoriul Ucrainei în legătură cu moartea unui angajat al organizaţiei la Doneţk, a anunţat purtătorul de cuvânt al CICR în Ucraina, Alina Murzaeva, citată de agenţia RIA Novosti.

5195 afișări
Imaginea articolului Crucea Roşie şi-a suspendat pentru câteva zile activităţile operaţionale în Ucraina

Crucea Roşie şi-a suspendat pentru câteva zile activităţile operaţionale în Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Misiunea Crucii Roşii activează în şapte localităţi din Ucraina, fiind implicaţi peste 120 de angajaţi, dintre care 50 sunt cetăţeni străini. Suntem nevoiţi să suspendăm operaţiunile (în Ucraina) pentru câteva zile, deoarece trebuie să mobilizăm toate forţele pentru a garanta securitatea angajaţilor noştri la Doneţk şi pentru a transporta trupul neînsufleţit al angajatului nostru elveţian", a declarat Murzaeva.

Potrivit purtătorului de cuvânt, CICR urmează să discute despre perspectivele de a-şi continua activitatea pe teritoriul ucrainean.

Centrul oraşului Doneţk a fost vizat joi de un atac cu obuze, unele proiectile căzând într-un centru comercial. Este vorba de primul incident de acest fel produs la Doneţk după acordul de încetare a focului din 5 septembrie.

În urma acestui atac a fost ucis un angajat elveţian al Comitetului Internaţional al Crucii Roşii.

Victima este un bărbat din Geneva care făcea parte din misiunea locală a Crucii Ruşii, a declarat Andrei Livcenko, membru al echipelor locale de intervenţie.

Forţele ucrainene şi rebelii se acuză reciproc că se află la originea bombardamentelor care vizează cartiere rezidenţiale din Doneţk şi pentru moartea angajatului CICR.

La rândul său, Rusia a acuzat Kievul că este responsabil de moartea angajatului elveţian al CICR la Doneţk, apreciind că "aceste acte constituie o încălcare grosieră a dreptului umanitar internaţional".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici