Cuba cere ajutorul Statelor Unite pentru a reconstrui depozitul de combustibil distrus

  • Cuba are nevoie de SUA pentru a-şi reface depozitul de combustibil distrus la începutul lunii august
  • Accidentul s-a petrecut după ce un fulger a lovit un rezervor din cadrul complexului
  • În urma incendiului masiv, au decedat 16 persoane
23290 afișări
Imaginea articolului Cuba cere ajutorul Statelor Unite pentru a reconstrui depozitul de combustibil distrus

Sursa foto: Profimedia

Cuba a solicitat ajutorul Statelor Unite pentru a reconstrui complexul de stocare a carburantului distrus de un incendiu masiv la începutul lunii august.

Solicitarea a fost făcută în cadrul unei întâlniri online între experţi din cele două ţări şi explorează „posibile căi de cooperare pentru reabilitarea zonelor cele mai afectate”, conform Ministerului de Externe al Cubei.

Un fulger a fost cauza producerii incendiului, iar patru dintre cele opt rezervoare aflate în depozit s-au prăbuşit. Fiecare rezervor avea o capacitate de 52 de milioane de litri de combustibil. În timpul incendiului, au fost rănite 132 de persoane iar alte 16 au decedat. Toţi cei care au pierit erau pompieri.

Daunele aduse celui mai mare complex de depozitare a combustibilului din Cuba au afectat grav capacitatea ţării insulare de a stoca ţiţei. Construit în anii 1980, depozitul Matanzas este considerat fundamental pentru logistica petrolieră din Cuba.

În timpul întâlnirii, delegaţia cubaneză a întrebat despre „cele mai inovatoare tehnici şi proceduri” utilizate de Agenţia SUA pentru Protecţia Mediului, precum şi de companiile legate de sectorul petrolier şi de alte agenţii, conform Ministerului cubanez de Externe.

Statele Unite au oferit anterior consiliere tehnică prin telefon în timp ce preşedintele venezuelean Nicolas Maduro s-a angajat să ajute la reconstruirea instalaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici