Cum arată "avionul sfârşitului lumii", care nu poate fi distrus nici de un atac nuclear - VIDEO

Forţele Aeriene americane dispun de "avionul sfârşitului lumii", o gamă de aeronave care pot rezista exploziilor nucleare şi impactului cu asteroizi. Avioanele au fost construite pentru a-l proteja pe preşedinte şi pe apropiaţii lui în cazul adeveririi celor mai sumbre scenarii.

5732 afișări
Imaginea articolului Cum arată "avionul sfârşitului lumii", care nu poate fi distrus nici de un atac nuclear - VIDEO

Cum arată "avionul sfârşitului lumii", care nu poate fi distrus nici de un atac nuclear

Un astfel de avion, care costă 223 de milioane de dolari, poate zbura fără să alimenteze câteva zile şi are capacitatea de a conduce ţara sau chiar un război mondial, scrie dailymail.co.uk.

Aeronava este echipată cu scuturi împotriva radiaţiilor termice şi electromagnetice, pentru eventualitatea unui atac nuclear, şi este capabilă să decoleze în câteva minute.

Spre deosebire de Air Force One, care este mijlocul de transport oficial al preşedintelui american, "Doomsdayplane" este construit special pentru a coordona Guvernul şi armata din aer în cazul unul război nuclear.

Avionul este protejat cu un scut electromagnetic şi poartă aproximativ 75.000 de kilograme de echipament electronic.

În ciuda mărimii sale, Boeing-ul 747 modificat poate zbura câteva zile fără să alimenteze şi poate atinge o viteză de 997 de kilometri pe oră.

Oamenii care călătoresc la bordul avionului pot comunica cu oricine de pe pământ şi chiar cu submarinele nucleare, prin întinderea unui cablu de 8 kilometri prin partea din spate a avionului.

"Dăm drumul cablului, iar acesta transmite mesaje codate despre trafic către submarinele americane", a declarat căpitanul W. Scott Ryder.

Personalul care lucrează la bordul avionului doarme în apropiere, pentru ca acesta să poată decola la cinci minute după un atac. De exemplu, a fost mobilizat imediat după atacurile din 11 septembrie 2001.

"Dacă centrele de comandă de la solul Statelor Unite au o eroare sau sunt atacate, ne îmbarcăm imediat. Suntem în alertă 24 de ore pe zi, şapte zile pe săptămână, 365 de zile pe an", a declarat căpitanul aeronavei.

O astfel de aeronavă este în aşteptare şi pregătită de decolare în permanenţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici