Cum au sărbătorit egiptenii demisia lui Hosni Mubarak - VIDEO, GALERIE FOTO

Egiptenii din întreaga lume şi-au manifestat, vineri seară, bucuria faţă de demisia preşedintelui Hosni Mubarak. La Cairo, în piaţa Tahrir, renunţarea sa la putere a fost sărbătorită cu focuri de artificii, iar egiptenii din alte ţări au arborat steaguri ale Egiptului şi şi-au arătat entuziasmul pe străzi.

54 afișări
Imaginea articolului Cum au sărbătorit egiptenii demisia lui Hosni Mubarak - VIDEO, GALERIE FOTO

Cum au sărbătorit egiptenii demisia lui Hosni Mubarak (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

VEZI AICI GALERIA FOTO

Şi la Ambasada Egiptului la Bucureşti, mai multe persoane au sărbătorit demisia lui Mubarak, spunând că această zi ar trebui declarată sărbătoare naţională în Egipt, pentru că reprezintă "ziua libertăţii".

Vicepreşedintele Asociaţiei Egiptenilor din România a spus că, vineri, poporul egiptean şi-a spus cuvântul şi că a putut vedea cu ochii lui faptul că toată lumea este unită şi că "nu contează dacă eşti creştin sau musulman", cel mai important lucru fiind libertatea.

"Momentul ăsta a apărut din pământul egiptean, din poporul egiptean. Libertate pentru Egipt! Libertatea pentru lumea arabă! Libertatea pentru toată lumea!", a spus vicepreşedintele Asociaţiei Egiptenilor din România.

Vicepreşedintele egiptean Omar Suleiman a anunţat vineri, în cadrul unei intervenţii televizate, că preşedintele Hosni Mubarak a renunţat la putere şi a transferat puterea armatei egiptene.

Hosni Mubarak, care se confrunta cu o mişcare de contestare fără precedent de la 25 ianuarie, i-a delegat joi seara prerogativele sale vicepreşedintelui Omar Suleiman, fără a-şi anunţa însă demisia.

Potrivit unei surse apropiate Guvernului, preşedintele Hosni Mubarak, care i-a delegat joi prerogativele sale vicepreşedintelui Omar Suleiman, sub presiunea protestatarilor, a părăsit Cairo împreună cu familia sa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici