CUTREMUR puternic în Papua - Noua Guinee

Un cutremur cu magnitudinea 6,7 a avut loc luni în Papua - Noua Guinee, a anunţat Centrul american de geofizică USGS, fără să declanşeze o alertă de tsunami, iar seismologii apreciază că pagubele ar fi limitate.

511 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR puternic  în Papua - Noua Guinee

CUTREMUR puternic în Papua - Noua Guinee

Seismul s-a produs la aproximativ 44 de kilometri de Finschhafen şi la aproximativ 320 de kilometri de capitala Port Moresby, la o adâncime de 84 de kilometri, potrivit USGS.

"Nu există o ameninţare de tsunami devastator", a anunţat Centrul pentru alertă de tsumani în pacific.

Cutremure de o asemena magnitudine sunt frecvente în Papua - Noua Guinee, o ţară săracă situată pe Centura de Foc a Pacificului, unde se întâlnesc plăci tectonice, provocând o intensă activitate seismică şi vulcanică.

Geoscience Australia, agenţia ştiinţifică însărcinată cu supravegherea mişcărilor tectonice în regiune, a apreciat adâncimea hipocentrului la aproximativ 50 de kilometri, ceea ce face seismul prea adânc pentru a provoca un tsunami.

Cutremurul "nu ar trebui să fi provocat pagube, deoarece era prea adânc şi prea depărtat de coaste", a declarat pentru AFP seismologul Mark Leonard. "A fost resimţit, dar nu a fost suficient de puternic pentru a provoca prăbuşirea unor locuinţe", a adăugat el. "Cutremure de această intensitate reprezintă o rutină în Papua - Noua Guinee", a mai spus Leonard.

În 1998, un tsunami uriaş s-a soldat cu peste 2.000 de morţi lângă Aitape, pe coasta de nord-vest a ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici