Demisie, înainte de numirea lui Boris Johnson: Philip Hammond demisionează din funcţia de ministru de Finanţe al Marii Britanii

Ministrul britanic de Finanţe, Philip Hammond, şi-a dat miercuri demisia din Guvern, ţinându-şi promisiunea de a demisiona în loc să rămână sub comanda noului premier Boris Johnson, potrivit Reuters.

583 afișări
Imaginea articolului Demisie, înainte de numirea lui Boris Johnson: Philip Hammond demisionează din funcţia de ministru de Finanţe al Marii Britanii

Demisie în semn de protest: Philip Hammond demisionează din funcţia de ministru de Finanţe al Marii Britanii

Hammond, care s-a opus vehemrnt ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără acord, a declarat că a lăsat economia într-o stare care îi va permite succesorului său să aleagă între tăierile de taxe, creşterea cheltuielilor şi reducerea mai rapidă a rambursărilor dacă părăseşte UE fără probleme.

”După un deceniu în care urmările recesiunii din 2008-2009 a însemnat că nu am avut de ales, acesta este un lux pe care succesorii noştrii ar trebui să îl utilizeze inteligent”, a afirmat Hammond.

Boris Johnson, noul lider al Partidului Conservator britanic şi prim-ministru, a declarat în mai multe rânduri că va retrage Marea Britanie din Uniunea Europeană cel târziu pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un acord Brexit.

Boris Johnson a fost ales marţi în funcţia de preşedinte al Partidului Conservator şi premier al Marii Britanii.

Boris Johnson a obţinut 92.153 de voturi, în timp ce contracandidatul său Jeremy Hunt a obţinut 46.656 de voturi, în cadrul scrutinului la care au participat mmebri ai Partidului Conservator (centru-dreapta), aflat la guvernare în Marea Britanie.

Boris Johnson îşi va începe oficial mandatul de prim-ministru miercuri, după demisia Theresei May în contextul crizei Brexit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici