Dezbatere în Germania în privinţa unei limite de viteză pe autostradă pentru reducerea emisiilor. Ce spune ministrul Transporturilor

Guvernul Germaniei nu intenţionează să implementeze o limită de viteză pe autostrăzi, potrivit ministrului Transporturilor, Volker Wissing.

1682 afișări
Imaginea articolului Dezbatere în Germania în privinţa unei limite de viteză pe autostradă pentru reducerea emisiilor. Ce spune ministrul Transporturilor

Ministrul german al Transporturilor a respins un raport publicat de Agenţia Federală de Mediu, potrivit căruia o limită de viteză de 120 de kilometri pe oră pe Autobahn ar putea reduce semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră.

Ministrul afirmă că majoritatea germanilor nu ar susţine această măsură, potrivit Politico.

"Oamenii nu vor asta", a spus el. "Există atât de multe cifre care circulă. Important este că numai măsurile care sunt acceptate pot avea succes".

Germania este singura ţară puternic industrializată în care unele autostrăzi nu au o limită maximă de viteză. Dezbaterea privind introducerea uneia apare frecvent.

De câţiva ani, însă, aprobarea pentru introducerea unei limite de viteză este în creştere. Chiar şi 54% dintre membrii General German Automobile Club, cea mai mare asociaţie auto din Europa, au votat în favoarea unei limite de viteză în 2023.

Consiliul de experţi pentru probleme climatice din Germania a confirmat în august 2023 că guvernul nu este pe drumul cel bun pentru atingerea obiectivelor climatice pentru 2030, sectoarele transporturilor şi construcţiilor fiind cele care cauzează probleme în special.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici