Din seria gesturilor uimitoare facute de Trump. S-a oferit să-l ducă acasă pe Kim Jong-Un cu avionul prezidenţial Air Force One: ”Te pot duce acasă în două ore”

  • Donald Trump i-a propus liderului nord-coreean Kim Jong-Un să urce la bordul avionului prezidenţial american Air Force One.
  • Trump s-a oferit s-l ducă la Phenian.
  • Întâmplarea a avut loc la summitul de la Hanoi, Vietnam, din 2019, unde s-a discutat despre programul nuclear al Coreei de Nord.
2022 afișări
Imaginea articolului Din seria gesturilor uimitoare facute de Trump. S-a oferit să-l ducă acasă pe Kim Jong-Un cu avionul prezidenţial Air Force One: ”Te pot duce acasă în două ore”
Donald Trump i-a propus liderului nord-coreean Kim Jong-Un să urce la bordul avionului prezidenţial american Air Force One pentru a se întoarce la Phenian, după întâlnirea de la summitul de la Hanoi, Vietnam, din 2019, relatează BBC, în documenatrul  intitulat ”Trump Takes on the World.” 
 
Întâlnirea a avut ca scop negocierile privind programul nuclear al Coreei de Nord, iar negocierile au intrat în impas. Trump a părăsit brusc summitul, spunând presei: „Uneori trebuie doar să pleci”.
 
Dar înainte de a pleca, Trump i-a făcut o ofertă uimitoare dictatorului nord-coreean.
 
„Preşedintele Trump i-a oferit lui Kim posibilitatea să meargă acasă cu Air Force One. „Te pot duce acasă în două ore, dacă vrei. Kim a refuzat," a povestit Matthew Pottinger, principalul expert asiatic din Consiliul de Securitate Naţională al lui Trump.
 
„Preşedintele ştia că Kim a sosit la Hanoi după o călătorie cu trenul de mai multe zile prin China,” a mai spus Matthew Pottinger.
 
Dar gestul fostului preşedinte american „i-a uimit chiar şi pe cei mai experimentaţi diplomaţi.”
 
Oferta lui Trump a fost una dintre multele surprize pe care le-a făcut în relaţia cu Kim Jong-Un, începută la Singapore în 2018, după cum a spus fostul consilier pe probleme de Securitate Naţională, John Bolton: „Trump a crezut că are un nou cel mai bun prieten”.
 
Aici, Trump a făcut un alt gest cu care şi-a şocat propria echipă. A acceptat cererea lui Kim de anulare a exerciţiilor militare comune dintre SUA şi Coreea de Sud.
 
”O să anulez jocurile de război (aşa le numea el). Nu e nevoie de ele, sunt scumpe, iar asta o să te facă fericit. Nu mi-a venit să cred. Secretarul de stat Pompeo, conslierul Kelly şi cu mine eram în aceeaşi încăpere cu Trump şi nu am fost consultaţi. A venit pur şi simplu din mintea lui Trump. A fost o eroare neforţată; a fost o concesie pentru pe care nu am primit nimic în schimb,” a adăugat John Bolton, porivit BBC.
 
Tot atunci, Donald Trump i-a arătat lui Kim interiorul maşinii sale prezidenţiale - un Cadillac de 1,5 milioane de dolari supranumit „Bestia,” ca semn al prieteniei lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici