Dmitri Medvedev, ales la conducerea partidului Rusia Unită

Premierul rus, Dmitri Medvedev, a fost ales sâmbătă la conducerea partidului de guvernământ Rusia Unită, în cadrul unui congres extraordinar al acestei formaţiuni la Moscova, succedându-i în funcţie mentorului său Vladimir Putin, revenit la Kremlin.

182 afișări
Imaginea articolului Dmitri Medvedev, ales la conducerea partidului Rusia Unită

Dmitri Medvedev (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În timpul votului pe bază de ridicare a mâinii, Medvedev a fost ales în unanimitate de delegaţii partidului, reuniţi la Manej, o clădire istorică din secolulal XIX-lea, situată în apropiere de Kremlin, potrivit imaginilor transmise de televiziune ruseşti.

Această desemnare era aşteptată, în măsura în care Vladimir Putin anunţase după alegerea sa, în martie, la preşedinţia rusă că îi va ceda lui Dmitri Medvedev conducerea partidului.
 
În alocuţiunea sa în faţa delegaţilor şi a lui Putin, Medvedev a declarat că vrea să facă din Rusia Unită un partid "mai democratic", "mai deschis" şi a subliniat că tinerii trebuie să fie "cea mai mare prioritate".
 
Medvedev a recunoscut totuşi că un "factor de delăsare începe să joace împotriva partidului", care deţine hegemonia în Camera inferioară a Parlamentului rus (Duma), de la înfiinţarea sa în 2003.
 
Vladimir Putin a condus Rusia Unită din 2008, an în care a devenit premier deoarece Constituţia îi interzicea un al treilea mandat consecutiv de preşedinte. Fostul agent KGB l-a lăsat atunci la preşedinţie pe Dmitri Medvedev. Acesta i-a succedat lui Putin în funcţia de premier.
 
La algerile legislative din decembrie Rusia Unită a pierdut un sfert din locurile pe care le ocupa în Dumă, obţinând la limită majoritatea absolută cu 238 de mandate.
 
Victoria la alegerile din 2011 a declanşat o mişcare de protest fără precedent de la preluarea puterii de către Putin, în 2000, opoziţia şi observatorii independenţi denunţând fraude masive. Puterea a respins aceste acuzaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici