Dmitri Medvedev s-a întâlnit cu Xi Jinping la Beijing. Cei doi au discutat despre parteneriatul Rusia-China şi războiul din Ucraina

Fostul preşedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev a întreprins o călătorie surpriză la Beijing şi a purtat discuţii cu preşedintele chinez Xi Jinping, în timpul cărora a declarat că au discutat despre conflictul din Ucraina.

1007 afișări
Imaginea articolului Dmitri Medvedev s-a întâlnit cu Xi Jinping la Beijing. Cei doi au discutat despre parteneriatul Rusia-China şi războiul din Ucraina

Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a postat pe canalul său Telegram o înregistrare video în care apare la întâlnirea cu Xi Jinping, zâmbind pentru fotografii.

Medvedev a declarat că el şi Xi au discutat despre parteneriatul strategic "fără limite" al celor două ţări, precum şi despre Ucraina. El nu a oferit mai multe detalii.

"Am discutat despre cooperarea dintre cele două partide de guvernământ din China şi Rusia ... cooperarea bilaterală în cadrul parteneriatului nostru strategic, inclusiv în ceea ce priveşte economia şi producţia industrială. Am discutat, de asemenea, despre chestiuni internaţionale, inclusiv, desigur, despre conflictul din Ucraina", a declarat Medvedev. "Discuţiile au fost utile", a adăugat el, conform Reuters.

Rusia şi-a sporit atenţia către Beijing după ce a fost lovită de o serie de sancţiuni occidentale pentru a o pedepsi pentru invazia sa din februarie în Ucraina, ceea ce Moscova numeşte "o operaţiune militară specială".

Rusia încearcă să promoveze legături economice, politice şi de securitate mai strânse cu China pentru a compensa pierderea legăturilor comparabile cu Occidentul şi îl vede pe Xi ca pe un potenţial aliat într-o coaliţie anti-occidentală.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici