Doi executori judecătoreşti, ucişi într-un atac armat al unui deţinut într-un tribunal din Michigan - VIDEO

Doi executori judecătoreşti au fost ucişi, iar un şerif adjunct a fost rănit, luni, în statul american Michigan, în cadrul unui atac comis de un deţinut care a luat arma unui ofiţer în faţa unei celule dintr-un tribunal, a anunţat şeriful comitatului Berrien, Paul Bailey, citat de CNN online.

2363 afișări
Imaginea articolului Doi executori judecătoreşti, ucişi într-un atac armat al unui deţinut într-un tribunal din Michigan - VIDEO

Doi executori judecătoreşti, ucişi într-un atac armat al unui deţinut într-un tribunal din Michigan - VIDEO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Deţinutul a fost luat dintr-o celulă şi era mutat într-o sală de judecată la etajul al treilea pentru o audiere în vederea acuzării, când a început să folosească forţa asupra lui Atterbury, a declarat Bailey.

"În timpul confruntării, deţinutul a luat arma şerifului şi l-a împuşcat pe acesta, apoi a părăsit zona şi i-a ucis pe cei doi executori judecătoreşti", a adăugat acesta.

După ce i-a împuşcat pe cei doi, deţinutul Larry Darnell Gordon, în vârstă de 45 de ani, a încercat să ia ostatici în zona sălii de judecată, a împuşcat o femeie în braţ şi apoi a fost neutralizat de alţi executori judecătoreşti atunci când a încercat să fugă, a mai spus Bailey.

Cele doi funcţionari împuşcaţi mortal sunt Joseph Zangaro, în vârstă de 61 de ani şi Ron Kienzle, în vârstă de 60 de ani. Aceştia lucrau de mai bine de zece ani ca executori judecătoreşti, potrivit sursei citate anterior.

Şeriful rănit este James Atterbury, în vârstă de 41 de ani. Potrivit lui Bailey, acesta a fost operat şi ar trebui să îşi revină. El a adăugat, de asemenea, că viaţa femeii care a fost împuşcată în braţ nu este în pericol.

Bailey a spus că se pare că Gordon nu purta cătuşe. Întrebat dacă au fost încălcate reguli în ceea ce priveşe modul în care sunt supravegheaţi deţinuţii, Bailey a răspuns că nu existau informaţii că Gordon urma să fie violent şi că nu toată lumea care intră în sala de judecată poartă cătuşe.

Tribunalul va fi închis marţi penru investigaţii la locul crimei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici