Donald Trump crede că Bashar al-Assad a comis atacul chimic din Siria, avertizând că nu tolerează aşa ceva

Preşedintele SUA, Donald Trump, a reiterat miercuri că, în opinia lui, regimul Bashar al-Assad este responsabil de atacul chimic "groaznic" din Siria, avertizând că astfel de acte "odioase" nu vor fi tolerate.

7779 afișări
Imaginea articolului Donald Trump crede că Bashar al-Assad a comis atacul chimic din Siria, avertizând că nu tolerează aşa ceva

Trump crede că Bashar al-Assad a comis atacul chimic din Siria, avertizând că nu tolerează aşa ceva

"Acest atac groaznic a vizat femei, copii mici şi chiar bebeluşi frumoşi", a declarat Donald Trump într-o conferinţă de presă organizată la Casa Albă alături de regele Abdullah al Iordaniei.

"Din punctul meu de vedere, acest atac a depăşit o serie de limite. Astfel de acţiuni odioase ale regimului Assad nu vor fi tolerate", a spus Donald Trump, citat de cotidianul USA Today.

Administraţia Donald Trump ar putea recurge la acţiuni militare unilaterale în Siria, în cazul în care Naţiunile Unite nu vor reacţiona după atacul chimic pe care Washingtonul îl atribuie regimului Bashar al-Assad, situaţia riscând să genereze o criză de amploare cu Rusia.

Administraţia Donald Trump susţine că regimul Bashar al-Assad este responsabil de presupusul atac chimic din regiunea Khan Sheikhoun (provincia Idlib), soldat, potrivit organizaţiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu moartea a 72 de persoane. Siria şi Rusia au negat orice implicare, afirmând că atacul a fost comis de insurgenţii susţinuţi de Occident.

Administraţia Bashar al-Assad a negat orice utilizare a armelor chimice. De altfel, arsenalul chimic sirian a fost distrus de câţiva ani, la solicitarea Occidentului şi sub monitorizarea inspectorilor internaţionali.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici