Donald Trump, ÎNTREVEDERE cu ambasadorul rus în timpul campaniei prezidenţiale

Donald Trump a avut o scurtă întrevedere cu ambasadorul rus în aprilie 2016, susţine presa în mijlocul unor controverse legate de relaţiile dintre aliaţii preşedintelui SUA şi Kremlinul, în pofida afirmaţiilor că acesta nu a avut niciun fel de legătură cu oficialii ruşi pe perioada campaniei.

1102 afișări
Imaginea articolului Donald Trump, ÎNTREVEDERE cu ambasadorul rus în timpul campaniei prezidenţiale

Donald Trump a avut o scurtă întrevedere cu ambasadorul rus în timpul campaniei - Bloomberg

Întrevederea dintre Trump şi Serghei Kislyak a ieşit la suprafaţă în urma dezvăluirilor făcute saptămâna trecută cum că cel puţin cinci mebri ai echipei de campanie ai lui Donald Trump, inclusiv procurorul general, Jeff Session, au intrat în contact cu Kislyak înainte de punerea în funcţie a noului preşedinte american, informează Bloomberg.

Guvernul federal a lansat multiple investigaţii în privinţa ingerinţelor Rusiei în campania prezidenţială a SUA din anul 2016 şi a posibilului contact dintre Moscova şi campania lui Donald Trump.

Trump s-a întâlnit cu Kislyak pe 27 aprilie 2016, în timpul unei recepţii la hotelul Mayflower. Trump a ţinut atunci un discurs în care a afirmat că este posibilă ”ameliorarea tensiunilor şi îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia”.

Wall Street Journal publica la 13 mai un articol în care relata cum Donald Trump ”i-a salutat călduros pe Kislyak şi alţi ambasadori străini ce au participat la recepţie”.

Oficiali ai Casei Albe au descris întrevederea ca fiind una scurtă, neconsiderabilă, comunicând că Trump a participat la recepţie vreme de cinci minute şi mai mulţi ambasadori străini au fost prezenţi.

Unul dintre oficialii americani a transmis în cadrul unei declaratii în condiţii de anonimitate că membrii campaniei ce se aflau la eveniment ”nu-şi aduc aminte cine a strâns mâna cui în cadrul recepţiei şi că ei nu erau responsabili pentru invitarea şi verificarea invitaţilor. Să afirmi că aceştia s-au întâlnit sau că o întrevedere a avut loc este necinstit şi absurd”.

Dar termenii întâlnirii dintre TRump şi ambasadorul rus sunt în contradictoriu, după ce Sarah Sanders, un purtător de cuvânt al Casei Albe, a pretins săptămâna trecută că Trump nu a avut nici un fel de ”interacţiune” cu oficialii Guvernului rus în timpul campaniei.

Întrevederea dintre Trump şi Kislyak ţine de păstrarea unor legături de rutină cu diplomaţii străini ce au contacte cu ambele partide de opoziţie în timpul unei campanii prezidenţiale pentru a raporta analiza potenţialului impact al acestora Guvernului lor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici