Donald Trump pregăteşte majorarea taxelor pentru esenţialmente toate importurile din China care nu au fost până acum vizate de tarife suplimentare

Preşedintele american Donald Trump a ordonat autorităţilor de la Washington să iniţieze procesul de impunere de taxe vamale suplimentare pentru esenţialmente toate importurile din China care nu au fost până acum vizate, a anunţat Robert Lighthizer, reprezentantul SUA pentru Afaceri comerciale.

489 afișări
Imaginea articolului Donald Trump pregăteşte majorarea taxelor pentru esenţialmente toate importurile din China care nu au fost până acum vizate de tarife suplimentare

Donald Trump pregăteşte majorarea taxelor pentru esenţialmente toate importurile din China care nu au fost până acum vizate de tarife suplimentare

Vineri, la doar câteva ore după ce a majorat nivelul taxelor vamale pentru un volum de importuri de 200 de miliarde de dolari din China, liderul de la Casa Albă a escaladat disputa comercială cu Beijingul şi a ordonat pregătirea de taxe vamale suplimentare pentru importuri din China în valoare de alte 300 de miliarde de dolari.

"Astăzi (vineri, n.red.), la cererea preşedintelui, Statele Unite au majorat nivelul taxelor de la 10% la 25% pentru importuri chinezeşti în valoare de aproximativ 200 de miliarde de dolari. Preşedintele ne-a ordonat, de asemenea, să începem procesul de majorare a taxelor pentru esenţialmente toate importurile din China rămase, care sunt evaluate la aproximativ 300 de miliarde de dolari ", se arată într-un comunicat al reprezentantul SUA pentru Afaceri comerciale, informează agenţia de ştiri Tass.

Totuşi, deşi discuţiile purtate recent între oficialii americani şi chinezi s-au încheiat fără un rezultat privind tensiunile în plan comercial, Donald Trump a anunţat că SUA şi China intenţionează să continue discuţiile. Preşedintele american a menţionat că aceste taxe vamale "ar putea să fie sau să nu să fie eliminate, în funcţie de ceea ce se întâmplă în viitoarele negocieri".

Ministerul chinez al Comerţului a anunţat că Beijingul va lua contramăsuri, potrivit agenţiei The Associated Press.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici