Donald Trump ripostează la criticile venite din partea tatălui unui militar american musulman ucis în Irak

Candidatul republican Donald Trump a ripostat la criticile venite din partea tatălui unui militar american de religie musulmană care a căzut la datorie în Irak, răspunsul său stârnind un nou val de controverse, notează BBC News şi ABC News.

7092 afișări
Imaginea articolului Donald Trump ripostează la criticile venite din partea tatălui unui militar american musulman ucis în Irak

Donald Trump ripostează la criticile venite din partea tatălui unui militar american musulman ucis în Irak. Răspunsul său stârneşte un nou val de controverse (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Într-un discurs susţinut la Convenţia Naţională Democrată, Khizr Khan, tatăl unui militar american l-a criticat dur pe Trump pentru propunerea de suspendare a vizelor de intrare pentru musulmanii care doresc să ajungă în Statele Unite şi a afirmat că acesta " nu a sacrificat nimic şi pe nimeni" pentru această ţară.

"Cred că am făcut o mulţime de sacrificii," a declarat Trump într-un interviu pentru ABC News. "Lucrez din greu. Am creat mii şi mii de slujbe, zeci de mii de slujbe, am construit multe clădiri mari (...) Am avut un succes uriaş. Cred că am făcut destule," a mai adăugat candidatul republican.

Aceste afirmaţii au fost ridiculizate pe reţelele sociale, utilizatorii folosind sintagma #TrumpSacrifices pentru a enumera dificultăţi cum ar fi zborul la clasa economică şi practicarea golfului pe un teren deschis publicului larg.

Mai mult, Trump a sugerat că mama militarului căzut la datorie în Irak nu a fost lăsată să vorbească, pentru ca nu îi permitea religia.

"Stătea acolo, nu avea nimic de spus. Probabil, poate că nu i s-a dat voie să aibă ceva de spus," a declarat Trump.

"Sacrificiu - Nu cred că ştie ce înseamnă sacrificiu, semnificaţia cuvântului," a declarat Ghazala Khan, mama căpitanului Humayun Kahn, ucis într-un atentat cu vehicul-capcană în Irak în 2004. "Atunci când stăteam în picioare acolo, toată America a simţit durerea mea. Fără să spun un singur cuvânt. Toată lumea a simţit acea durere," a mai spus ea într-un interviu pentru ABC News.

Paul Rieckoff, fondatorul şi directorul organizaţiei Veteranilor Americii din Irak şi Afganistan, un grup nepartizan cu aproape 200.000 de membri, a catalogat drept "insultătoare, prostescă şi ignorantă," comparaţia făcut de Trump între sacrificiile lui şi cele ale cuiva precum Khan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici