Donald Trump: Statele Unite analizează posibilitatea unei prezenţe militare permanente în Polonia/ Preşedintele SUA ar putea elimina vizele pentru cetăţenii polonezi

Statele Unite analizează posibilitatea menţinerii unei prezenţe militare permanente în Polonia, a declarat marţi seară preşedintele SUA, Donald Trump, în contextul întrevederii cu omologul său polonez, Andrzej Duda. Donald Trump a adăugat că ia în calcul eliminarea vizelor de călătorie pentru cetăţenii polonezi.

2842 afișări
Imaginea articolului Donald Trump: Statele Unite analizează posibilitatea unei prezenţe militare permanente în Polonia/ Preşedintele SUA ar putea elimina vizele pentru cetăţenii polonezi

Donald Trump: Statele Unite analizează posibilitatea unei prezenţe militare permanente în Polonia

Polonia a cerut în mod repetat prezenţă militară americană cu statut permanent, de teama unui atac al Rusiei, manifestând disponibilitatea de a oferi două miliarde de dolari pentru o astfel de bază. În Polonia sunt prezenţi militari americani, în cadrul misiunii NATO, dar efectivele sunt în sistem de rotaţie.

Rusia a exprimat preocupare în legătură cu solicitările Poloniei, avertizând că extinderea NATO subminează stabilitatea Europei.

Donald Trump s-a întâlnit marţi după-amiază, la Casa Albă, cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda.

"Polonia vrea să facă o contribuţie majoră pentru Statele Unite, cu obiectivul de a exista o prezenţă militară americană în Polonia; în mod clar, vom discuta despre acest lucru", a declarat Donald Trump, citat de agenţia Reuters.

"Analizăm foarte serios această posibilitate; ştiu că Poloniei îi place foarte mult această idee, este un lucru pe care, da, îl luăm în considerare", a precizat Donald Trump.

"Sunt încântat să spun că alianţa dintre naţiunile noastre nu a fost niciodată mai puternică. În discuţiile pe care le-am avut în această după-amiază, preşedintele Duda şi eu am convenit să consolidăm relaţiile robuste în materie de apărare. Vom intensifica acţiunile de cooperare militară, schimbul de informaţii, apărarea antirachetă, schimburile de tehnologie şi misiunile de instruire militară", a spus Donald Trump.

Preşedintele SUA ia în calcul posibilitatea eliminării vizelor pentru cetăţenii polonezi

Donald Trump a adăugat că ia în calcul eliminarea vizelor de călătorie pentru cetăţenii polonezi.

La începerea întâlnirii de la Washington, Donald Trump a afirmat, potrivit agenţiei Reuters, că Statele Unite iau în considerare lansarea unui program prin care cetăţenii polonezi să nu mai aibă nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici