Donald Trump anunţă că Statele Unite şi China au ajuns la un acord preliminar pe tema conflictului comercial

Oficialii americani şi chinezi au încheiat prima fază a negocierilor pe tema conflictului comercial între cele două ţări, reuşind să ajungă la un acord privind o serie de chestiuni cheie, a anunţat preşedintele SUA, Donald Trump, citat de agenţia de ştiri Dpa.

2263 afișări
Imaginea articolului Donald Trump anunţă că Statele Unite şi China au ajuns la un acord preliminar pe tema conflictului comercial

Donald Trump: Statele Unite şi China au ajuns la un acord preliminar pe tema conflictului comercial

SUA au acceptat să amâne creşterea de la 25% la 30% a tarifelor vamale pentru importurile chinezeşti în urma înţelegerii cu Beijingul pe tema divergenţelor privind proprietatea intelectuală şi serviciile financiare.

Trump a mai afirmat că Beijingul a fost de acord să-şi sporească importurile de bunuri agricole.

Vicepremierul chinez Liu He a afirmat că s-au înregistrat progrese substanţiale. "Suntem fericiţi de asta, vom continua să depunem eforturi", a afirmat oficialul chinez în cadrul unei discuţii cu Trump, la Casa Albă.

Secretarul Trezoreriei din SUA, Steven Mnuchin, şi reprezentantul american pentru Comerţ, Robert Lighthizer, au discutat la Washington cu Liu He şi alţi oficiali chinezi.

Cele două părţi au reluat recent negocierile în plan comercial după eşecul unei întâlniri similare la sfârşitul lunii iulie.

Administraţia Donald Trump denunţă presupuse furturi intelectuale comise de Beijing şi vrea reducerea deficitului comercial în relaţia cu China.

Taguri:
sua,
china,
comerţ

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici