Donald Trump va declasifica documente despre asasinarea lui John F. Kennedy

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a anunţat sâmbătă după-amiază că intenţionează să declasifice documente secrete despre asasinarea fostului preşedinte John F. Kennedy.

35820 afișări
Imaginea articolului Donald Trump va declasifica documente despre asasinarea lui John F. Kennedy

Donald Trump va declasifica documente despre asasinarea lui John F. Kennedy

"Sub rezerva primirii de noi informaţii, voi permite, în calitatea de preşedinte, deschiderea dosarelor clasificate blocate de mult timp despre cazul John F. Kennedy", a transmis Donald Trump prin Twitter, sugerând că unele date ar putea rămâne totuşi secrete.

Casa Albă a comunicat acum câteva zile că va acţiona "pentru a se asigura că vor fi făcute publice cât mai multe date posibile" despre asasinarea preşedintelui John F. Kennedy în anul 1963.

Donald Trump este unul dintre politicienii care au alimentat teoriile conspiraţiei în legătură cu asasinarea lui John F. Kennedy. În campania electorală prezidenţială din 2016, Donald Trump a acuzat că tatăl adversarului politic republican Ted Cruz a avut legături cu Lee Harvey Oswald, condamnat pentru asasinarea celui de-al 35-lea preşedinte american, aminteşte CNN.

John Fitzgerald Kennedy a fost al 35-lea preşedinte al Statelor Unite. A fost asasinat în oraşul Dallas (Texas) pe 22 noiembrie 1963.

În anul 1992, Congresul SUA a stabilit că toate documentele secrete referitoare la asasinarea lui John F. Kennedy vor putea fi declasificate în următorii 25 de ani, cu excepţia situaţiei în care preşedintele SUA refuză acest lucru pentru a nu fi afectate activităţile serviciilor de informaţii, operaţiuni militare sau relaţii diplomatice. Administratorii Arhivelor Naţionale din SUA pot decide până pe 26 octombrie 2017, cu aprobarea preşedintelui Donald Trump, declasificarea dosarelor secrete despre acest caz.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici